Bazı cilt problemlerini çözmek diğerlerine göre daha zor olabiliyor. Kimi zaman çözümsüz de kalabiliyorlar. Peki bu problemler hangileri?

Göz altı torbaları

Göz altı torbaları çoğunlukla yaşla birlikte alt göz kapaklarında belirgin hale gelen bir yağ çıkıntısından kaynaklanır. Biraz yerçekimi, kollajen kaybı, kırışıklıklar ve genetik etkiler de bu torbaların belirginleşmesinin sebepleri arasında yer alıyor.

Göz altı torbalarını kalıcı olarak ortadan kaldıramazsınız, aynı zamanda göz kremlerinin ve maskelerinin çoğu yardımcı olmaz. Bununla birlikte, şişliği azaltmak ve kabarık görünümü azaltmak için yapabileceğiniz şeyler tabii ki var. Örneğin kafanızı daha yüksekte tutarak uyumak, alınan tuz miktarını azaltmak yapabilecekleriniz arasında. Alkol kullanımının da göz altı torbalarına sebep olduğu biliniyor. Eğer daha büyük değişimler isterseniz brefolasti işlemini değerlendirebilirsiniz.

Deri çatlakları

Cildin altındaki kalın doku tabakası dermis, gerilme ve yırtılma durumunda ortaya çıkar ve bu da çatlaklara sebep olur. Aslında bir nevi yara izleri olduklarından zaman içinde azalmaları mümkün ama tamamen yok etmek imkansız. Kollajen desteği veya yine ciddi durumlar için lazer tedavisi görünüm konusunda biraz daha yardımcı olabiliyorlar. Ergenlik sırasında hızlı büyüme nedeniyle doğal bir durum olan çatlaklar, son dönemde kimsenin göstermekten çekinmediği izlere dönüştü.

Melazma

Bir başka yaygın, ancak kronik cilt problemi olan melazma, koyu yüz pigmentasyonunu ifade eder. Bilinen tetikleyiciler arasında güneşe maruz kalma (en önemli ve önlenebilir risk faktörü), hamilelik (pigmentler doğumdan birkaç ay sonra kaybolur) ve doğum kontrolü gibi hormon tedavileri vardır. Tedavisi zor ve zaman alan bir durum olabilir ama en azından üzerine yapılan araştırmalar devam ediyor. Doktor kontrolünde tedaviler olsa da en önemli korunma aracı yüksek faktörlü güneş kremi.

Egzama

Egzama, herhangi bir cilt iltihabını tanımlayan bir çeşit terimdir. Gıda alerjilerinden, çevresel faktörlere ve strese kadar hemen hemen her şeyden kaynaklanabilir. Fakat iyi haber, egzama için birçok tedavi çeşidi var. Tabii geri dönmeyeceği garantisi yok ve herkesin verdiği tepki farklı olabilir fakat yoğun nemlendirici uygulamasıyla en azından şikayetlerinizi azaltabilirsiniz.